Höstfiske 14/10


9,6kg och 107cm


Höstfiske 13/10

På tisdagen var det jag och Pelle som var ute och vi anlände till glan vid 07:30. Vi hade bestämt oss för att dra tvärs över glan och testa lite jerk på nya ställen. Väl över på andra sidan möttes vi av väldigt mkt vass och en hel del växtlighet på botten och samtidigt ett betydligt kallare vatten än mitt på sjön. Endast 8 grader men blåsigt och molnigt så det borde ju vara ett bra väder för gädda. Ganska tidigt smäller det på för min del och det är en ganska skaplig bit på 6,2kg och 93cmVi fortsätter en bit bort längs de fina gäddmarkerna och matar på med våra jerkdrag. Det är lugnt en stund men rätt vad det är så har jag en som missar och Pelle missar en bara sekunderna efter. Men på kastet efter tar Pelle en gädda av mindre storlek. En stund senare skulle han dock få en lite finare gädda. 6,5kg och 96cm hugger på den rosa skrikiga I-Fish som var Pelles medicin för dagenVi fortsätter med jerkfisket ett tag till och får sammanlagt 5 gäddor och missar minst lika många. När bara några timmar återstår av dagen bestämmer vi oss för att dra oss tillbaka och fiska lite på branterna där vi har fått bra med fisk tidigare. Vi nöter på ett tag med inget händer och Pelle klagar på att han inte har tillräckligt med bra stora wobblers. Jag lånar då ut en gul Westin och bara efter 5min så ger den resultat. Pelle får en fin gädda på 6,9kg och 102cm. Detta var hans 5:e gädda metern i årVi kör på ett tag till och Pelle tar ytterligare en gädda som låg runt 4kg. Vi tackar för oss och summerar till 7 gäddor varav 3 var över 6kg.

God Afton!
//Erik


Bilder Från Gäddtur 13/10

www.teampikehunt.blogg.se/bilder

Nya bilder

www.teampikehunt.blogg.se/bilder

Gäddtur 06/10

Var äntligen ledig en dag i veckan så då blev det en fisketur efter feta höstgäddor. Var ute på sjön vid halv 8, provade några vassvikar med mycket växtlighet men utan resultat. Sedan bar det av ut mitt i sjön, fiskade väl någon timme så hög det en fet gädda på 7,3 kg men tyvärr bara 99 cm. Jag som var ute efter 100 klubben gäddor fiskade ett tag till utan resultat. Sedan ringde patrik som hade blivit avbytt hemma å fick tillåtelse av sambon att åka å fiska. Dagen flöt på å klockan blev halv sex. Resultatat såg ut som följer: en på 5,0 kg 91 cm två på ca tre kg en på 2,5 kg som patrik lyckades fiska upp sedan fick jag en till på 2 kg. En trevlig dag på sjön!

Fish on//Pelle

7,3 kg 99cm

Grym höstdag på Glan 2/10

Jag och Johan möttes upp kvällen innan för lite Innebandy och efter det lite tekken och tiger woods på PS2. Detta i sin tur ledde till att vi inte blev så tidiga på sjön som vi brukar men dt verkade inte spela någon roll. Vi var på sjön ungefär kvart i 11 och vi möttes av strålande sol, 3-5m/s och 7-9 grader varmt. Normalt sett brukar inte fisket vara så bra när det är strålande sol men de 13,5 graderna i vattnet och 3-5m/s i vind talade ändå för att fisket kunde bli bra. Fisket var dock trögt till en början men efter ca 1,5 timmars fiske small det på rejält och det för min del. Fisken kämpade på relativt bra och efter ca 15min hade vi fått in fisken i båten och vägt den. Det hela resulterade i ett nytt PB för min del på 7,0kg och 103cm.Efter detta gick det relativt trögt igen så vi beslöt oss för att ladda batterierna och stannad till för lunch. Som vanligt var det glansallad på meny och sedan en kopp kaffe med kexchoklad. Med mätta magar begav vi oss ut på det djupa vattnet igen för att jaga fler och större gäddor. Johan fick sin första för dagen runt halv 4, det var dock en mindre gädda på 2,5kg. Kort därefter får jag ett bra hugg igen och landar en gädda på 5,9kg och 94cm.När jag fått denna gädda började jag kaxa mig lite mot Johan och påpeka att han bara fått en liten gädda. Detta skulle jag dock få äta upp ganska omgående. För runt halv 5 så smackar det på ordentligt på Johans grejer. Han är lite osäker på storleken på fisken men kämpar gör den och tung är den. Väl framme vid båten ser vid att det är en riktigt fin gädda och med ett monsteröst huvud. Den kör några turer till med Johan innan den ger upp och vi kan landa gäddan. Efter vägning, mätning och foto får den 8,8kg tunga och 114cm långa gäddan gå tillbaka.Nu var Johan på gång och han drar ytterligare två gäddor (3,2kg och 4,7kg) på ganska kort tid. Snart var det dags för hemfärd men Johan hade inte riktigt nöjt sig med dagens fångst. Han vill drilla en gädda till och det får han också göra. Det visade sig bli en fin gädda på 6,1kg och 95cm.Efter detta var vi dock nöjda båda två även om jag kanske ville fått en eller två gäddor till. Vi skrapade ihop hela 38,2kg fördelat på 7 gäddor. Nu vill man ju inte göra annat än att fiska men så mkt fiske tror jag tvyärr inte det blir för Johan beger sig till Spanien på måndag och firar där sin födelsedag för han fyller nämligen 30år.


God Afton!
//Erik

RSS 2.0