Blekinge var inte direkt vad vi förväntade oss!

TPH åkte till Blekine i hopp om att fånga metersgäddor men så blev tyvärr inte fallet. Vi välkomnades inte direkt av något försommarväder utan snarare ett jävla skitväder! Regn och blåst (storm) och mellan 6 och 10 grader varmt på dagarna så det var flytoverallerna på. Gäddorna blev inaktiva då tempen i vattnet sjönk dag för dag.

Det fanns egentligen inget att skriva hem om när det gäller fisket. Dock hade vi ju lovat att köra liveblogg där nere men det mesta var emot oss då internet vägrade fungera. En positiv överraskning var dock resturangen stars and stripes som blev besökt ett par ggr under resan.

När det väl var dags att åka hem från detta döda gäddparadis så strulade tyvärr Pelles bil. Den vägrade helt enkelt att starta så det blev att ringa runt till olika verkstäder i hopp om hjälp. Då det var söndag så var det i princip omöjligt att få tag på någon överhuvudtaget. Vi fick till slut kontakt med försäkringsbolaget som skulle tillhandahålla med hyrbil och bärgare. Det var tändblocket i Pelles saab som krånglade och när vi visste vad som skulle bytas så passade Pelle på att fråga bärgaren följande fråga: du har ingen sån liggandes? Fantastikt roligt tyckte jag och Johan men tyvärr hade han ingen liggandes. Någon hyrbil dök aldrig upp då det inte verkade finnas någon med dragkrok i hela blekinge. Efter mycket om och men så dök den till slut upp och resan hemåt kunde starta. Vi valde då att starta den med att köra några mil fel så att vi skulle få möjlighet att komma hem ännu senare och det var precis vad vi lyckades med. Vid 01:30 anlände bilen till Linköping och 02:00 till Norrköping så det gick ju väligt smidigt!


Fisket ville vi dock inte ge upp så några dagar efter vårt misslyckande i blekinge begav vi oss ut på en kort tur i vårt hemvatten istället. Inga större förhoppningar nu då man inte drillat en fisk över 2kg på evigheter. Men vi kan ju ändå vårt hemvatten och vi har ju våra ställen som brukar kunna ge lite fisk. Efter en knapp timme small det till i Pelles grejer och det kändes som en bättre fisk. Det var en 100-klubbare som hade tagit hans Alien Aeel och väl uppe i båten kunde den 7,4kg tunga och 101cm långa gäddan fotas ihop med Pelle och JohanDet här var Pelles 3:e gädda över metern för året. De 2 första tog han på ismete och det var i princip i samma område som han tog denna. Och bara knappa 10 minuter senare och på samma ankring högg det igen och denna gång på Johans för dagen lite lättare grejer. Det blev en lite längre kamp på de lätta grejerna och vi var osäker på storleken. Det skulle dock visa sig vara ytterligare en 100-klubbare, 8,8kg och 105cmEfter dessa knappa 3 timmar på hemmavattnet ställde vi oss frågan vad faan vi skulle till Blekinge och göra. Nu kommer allt fiske resten av året bedrivas i Östergötland där det faktiskt finns gädda!

God Middag!
//Erik

RSS 2.0