En lördag och söndag på Glan

När premiären var avklarad så var det dags för en hel helg på Glan. Tyvärr var det fint väder igen och  nu när leken är så nära så är gäddorna svårflörtade. Vi gjorde allt vi kunde men resultatet var inte vad vi hoppats på.

Lördag:
Vi startade redan 06:15 på lördagen och som vanligt var hela båten full av grejer. 2 spön per man, 3 fiskeväskor som mer kan liknas vid större resväskor och 3 ryggsäckar fulla med mat och nått litet till kaffet. Vi visste fortfarande inte var de stora madammerna befann sig i Glan så vi testade både på branter, grynnor och på riktigt grunt vatten intill lekvikarna. Först var det fiske på lite grundare vatten och Johan fick en på 4.3kg som togs på en Big Bandit Skitmört på 1,5 - 2 meters djup och på samma ställe tappade Pelle en. Nästa ställe vi skulle få nått på var ett grund på 3 meter med 5-6 meters djup vid sidan av och där plockade jag en på ungefär 1,5kg på en hellhound. Vid testade på ytterligare ett par ställen som varit lyckade förut men där gick vi bet. Vi lämnade sedan av Pelle runt klockan 14:00 och fortsatte sen med att fiska på en brant mellan 5 och 10 meter och inte alltför långt till en lekvik. Där plockade jag min första gädda på en Alien Eel och den vägde runt 4,5kg. Sedan tappade Johan 2 på liknande bete men  vi kände ändå att vi kanske fått reda på vart gäddorna stod. Med denna vetskap beslöt vi oss för att avsluta för dagen och fortsätta under söndagen.

Söndag:
Denna dag blev det bara jag och Johan på sjön och vi tog bara en kortare eftermiddagstur. Helt plötsligt kunde man vända sig i båten och faktiskt ta nått steg utan att sätta fötterna i spön, rullar, matsäck och fiskeväskor. Dessa fördelar till trots så fiskar vi helst och bäst när vi är hela TPH. Nu var det dock bara jag och Johan och vi försökte göra det bästa av situationen. Vi startade med en gyrosrulle i bilen precis innan start och vi åt oss så pass mätta att vi knappt kunde röra på oss. Likförbannat så sitter Johan och drar i sig en kexchocklad efter 5 min men det visade vara rätt medicin för inte långt efter tog han en gädda på 4,8kg på samma brant där vi avslutade gårdagen. Gäddan togs på en Alien Eel Custom Made by Johan Lehtonen. Efter det var det tyvärr inte mkt att skryta med. Johan tappade 2 gäddor på lite grundare vatten och det var vad vi mäktade med.

Nu håller vi uppe med fisket fram till den 26:e april då vi kommer riktigt laddade och sugna till S:t Anna Pike Open och där är det bara vinst som gäller efter höstens snöpliga andraplats.

God Afton!
//Erik

Kommentarer
Postat av: palliot

fint me lite hugg. "men de tog tid"

2009-04-21 @ 11:03:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0