Å så nästa fisketur: En mycket konstig fisketur på många sätt

Vi behövde inte fiska särskilt länge med Eriks ny inhandlade mjukbete förens det var en gädda som ville smaka. Fiskade en stund till utan att få något mer sedan började helvetet . Jag skulle skicka iväg en Bull dawg, men det blev bara ett jätteknak i spöt! Den trasiga delen följde med draget ut! Monterade ihop nästa spö å när jag var färdig med det så hann jag bara göra ett kast innan det spöt gick av. Helt otroligt vilken otur man kan ha!!

Det var bara att ta sig en sväng hem till Johan för att låna ett spö.
Å nu vet vi varför Johan alltid lyckas fånga flest fiskar! När Johans spö kom i båten så började vi få fisk som tusan! Det slutade med resultatet: 1 gädda innan Johans turspö kom i båten och 12 gäddor efter. Många var i storlek som man får gå bakåt i tiden ett par tre år för att vi ska uppskatta. Den största gäddan, som jag fick, landade på 110cm och 9,3 kg.

Nu till det otroliga!! Det är precis samma gädda som Johan tog veckan innan!!

Samma gädda tagen med 7 dagars mellanrum!
Pb för både mig och Johan !
Och eftersom jag fiskade med lånat spö så är gäddan tagen på samma spö också!

Det är bara hoppas på att man lyckas fånga denna gädda fler gånger gärna när den ätit upp sig över 10 Kg.

Fish on\\ Pelle

Ps: Tänk om man kunde lägga vantarna på detta otroliga turspö. Det är fan inte svårt å plocka gädda då Ds

Tänkte sammanfatta två fisketurer

Söndagen den 10 oktober blev det bara en bild inskickad från mobilen. Sedan dess har det inte skrivits ett enda ord mer om den turen. Men det finns en förklaring: Erik och jag var ute å nötte å nötte med dåligt fiske men när Johan dök upp senare på eftermiddagen tog det inte lång stund innan han fick en riktigt fin gädda på 9,5kg och 110cm!!

Trots trögt fiske hade vi ändå en trevlig dag med några små gäddor.

Och faktiskt slutade dagen med att jag fick en gädda på 103 cm och 7,3 kg.

Fish on\\ Pelle

Höstdag på "vår" sjö, 2010-10-07

Jaha, höstfiske efter gädda var på agendan igen, denna gång med bara 2/3 av TPH eftersom Pelle hade visst nåt jobb att sköta?!?!?

Vi möttes av ett ihållande regn och lite mysig höstvind, därför var skidglasögonen nerpackade, ett hett tips för er som tycker det är jobbigt när det regnar småspik i motvind när man åker i 25 knop!!

Efter en stunds letande på vår hetaste plats gav vi upp den, inte en fisk.... Så dängandet med stora wobblers och gummibeten la vi åt sidan och satte på lite mindre, lättare grejor. Det visade sig vara ett bra drag(hahaha, ursäkta det dåliga skämtet, var inte meningen)för efter bara något kast högg en fin höstgädda på 5,7kg och 97 cm. Typiskst att det skulle fattas 3 cm.....


Efter en stunds nötande åkte vi vidare till nästa hotspot, då small det i mina grejor nästan direkt. Återigen en gädda i fin kondition, men nu skulle fattas 5 cm istället, då gäddan var 95cm och vägde 6,2kg.


I med grejorna igen för här fanns det betesfisk på lodet och det lovade ju gott, exakt 20 minuter efter så drog det i mina grejor igen. Äntligen kom man över 100-strecket. 7,1kg och 103 cm fin höstgädda!


Här hade vi ju hittat gäddorna tänkte vi naturligtvis. Men det var tydligen den sista gäddan som ville hugga just på den platsen.
Nu var det Eriks tur att få dra lite sto, st... ja lite gädda i alla fall, fin bit på ca 0,7kg. Det klingade ett känt citat från Pelle i mitt huvud: "braaaa Eeerik".... men jag sa aldrig nåt!

Nu var det snart dags att dra sig hemåt för mörkret skulle snart invadera sjön, ett sista stopp på ett helt otippat nytt ställe gav dagens sista gädda för min del.


Återigen en gädda över det magiska 100-strecket, 6,3kg och 102 cm fick bli dagens sista, för min del. Erik var nämligen inte riktigt färdig.
Han ville öka sitt dagsbästa, och det rejält....En fin gädda på ungefär 1,2kg som tyvärr inte fotades.....

Ett hyfsat höstfiske efter gädda och sista turen är inte gjord för säsongen än. Så vi återkommer snart igen...

Inte lätt at sova när man hela tiden hör "Braaa Eeerik" i skallen.....

Hur som helst en trevlig dag på sjön med Erik!

Väl mött på sjön!
//Johan L

RSS 2.0