Höstdag på "vår" sjö, 2010-10-07

Jaha, höstfiske efter gädda var på agendan igen, denna gång med bara 2/3 av TPH eftersom Pelle hade visst nåt jobb att sköta?!?!?

Vi möttes av ett ihållande regn och lite mysig höstvind, därför var skidglasögonen nerpackade, ett hett tips för er som tycker det är jobbigt när det regnar småspik i motvind när man åker i 25 knop!!

Efter en stunds letande på vår hetaste plats gav vi upp den, inte en fisk.... Så dängandet med stora wobblers och gummibeten la vi åt sidan och satte på lite mindre, lättare grejor. Det visade sig vara ett bra drag(hahaha, ursäkta det dåliga skämtet, var inte meningen)för efter bara något kast högg en fin höstgädda på 5,7kg och 97 cm. Typiskst att det skulle fattas 3 cm.....


Efter en stunds nötande åkte vi vidare till nästa hotspot, då small det i mina grejor nästan direkt. Återigen en gädda i fin kondition, men nu skulle fattas 5 cm istället, då gäddan var 95cm och vägde 6,2kg.


I med grejorna igen för här fanns det betesfisk på lodet och det lovade ju gott, exakt 20 minuter efter så drog det i mina grejor igen. Äntligen kom man över 100-strecket. 7,1kg och 103 cm fin höstgädda!


Här hade vi ju hittat gäddorna tänkte vi naturligtvis. Men det var tydligen den sista gäddan som ville hugga just på den platsen.
Nu var det Eriks tur att få dra lite sto, st... ja lite gädda i alla fall, fin bit på ca 0,7kg. Det klingade ett känt citat från Pelle i mitt huvud: "braaaa Eeerik".... men jag sa aldrig nåt!

Nu var det snart dags att dra sig hemåt för mörkret skulle snart invadera sjön, ett sista stopp på ett helt otippat nytt ställe gav dagens sista gädda för min del.


Återigen en gädda över det magiska 100-strecket, 6,3kg och 102 cm fick bli dagens sista, för min del. Erik var nämligen inte riktigt färdig.
Han ville öka sitt dagsbästa, och det rejält....En fin gädda på ungefär 1,2kg som tyvärr inte fotades.....

Ett hyfsat höstfiske efter gädda och sista turen är inte gjord för säsongen än. Så vi återkommer snart igen...

Inte lätt at sova när man hela tiden hör "Braaa Eeerik" i skallen.....

Hur som helst en trevlig dag på sjön med Erik!

Väl mött på sjön!
//Johan L

Kommentarer
Postat av: Karin

Underhållande läsning...!!stackars Erik //fiskefrun

2010-10-08 @ 23:04:50
Postat av: Mattias

Tjena! Riktigt underhållande läsning! Kul att se att det finns lite madammer i sjön. Har fiskat i "er" sjö i ett år nu:) tänkte bara höra med er om ni vet någon båtplats ledig i glan. Det är mycket bök om man skulle vilja ta en spontan tur nu när båten står på trailern. Har letat överallt.

Skit fiske!

2012-03-12 @ 19:13:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0