2 större gäddor för Pelle!

Nu har det inte bloggats på ett tag men det har däremot fiskats lite. Vi har varit ute en del senaste tiden och det har tagits lite fina gäddor också. Vi hade en tur där jag och Pelle drog ut på sjön efter jobbet med en påse cheese och 2 jerkpåkar. Jag säger direkt vid första stoppet att det här blir din dag Pelle! Och det dröjer ca 30 sekunder sen står han där med böjt spö. En utlekt hona på 110cm och 7,8kg känns som en ok start på dagen.


Vi tog ett par mindre gäddor innan det högg på lite bättre mina grejer. Det resulterade i en helt ok gädda på 93cm och 5,1kg!


Jag har inte riktigt haft flytet i år utan bara tagit fisk på 5-6kg på öppet vatten. Annat har det varit för Pelle som turen efter denna tog en riktigt fin gädda till. Vi detta tillfälle var vår gode vän Svensson med i båten och även nu rivstartar Pelle och får en tidig gädda. 112cm och 8,8kg är ju inte det sämsta så här på efterleksfisket.


Tyvärr blev det inte så mkt mer denna dag utan bara några tappade gäddor. Mer rapporter kommer så snart vi fått in bilderna. Det finns nämligen ytterligare 100-klubbare att redovisa men då måste jag bara jaga rätt på bilderna som sagt. Väl mött!


God Middag!
//Erik

St. Anna Pike Open våren 2011

Jaha då får man återigen skriva om det hemska hjärnspöke som vi har råkat ut för när det gäller denna tävling. Eller vad ska man säga om en trasig propeller och ca 30 följare på hela dagen!! Men vi tar det från början:
Det var verkligen en jättestrulig fredag på jobbet. Först byte av telefonväxel och sen mycket annat som var tvunget å bli gjort då jag efter helgen skulle gå på min pappaledighet. Tiden sprang verkligen iväg men till slut möttes jag och Erik upp på Maxi för å handla mat till tävlingen (ja det blev förstås en god kaka också) . Vi bestämde oss för att göra Glan-sallad ( och hur tusan vi nu kunde välja det när vi skulle fiska i Slätbaken kan man ju fundera på ) När handlingen var avklarad var det dags att att fixa med båtar. Vi la i en båt för att sedan ta upp en annan men det var den tredje vi skulle ha på tävlingen!!
Efter det var det bara hem å skära sallad å äta mat. Klockan blev en stund efter 00:30 innan jag kom i säng så inte blev det mycket sömn eftersom Erik skulle komma till mig vid 05:00. Men som vanligt när det gäller fiske så är man nästan vaken innan klockan har ringt så det var inga problem. Jag klev upp å koka kaffe å fixa´ saft sedan var det bara att åka.
Väl framme backade vi ner båten körde upp kärran och när starten gick gav vi oss iväg. Här började problemen. Vi hade tappat en bult till båtkärran! Vi valde att åka inåt men det verkade inte många tro på eftersom det bara var vi och fyra båtar till som åkte ditåt. Det var helt fel ställe förstås för vi kände ingenting. Det var som ärtsoppa: Ingen sikt alls!!  Efter någon timme begav vi oss utåt där det var bättre sikt. Vi stannade till på några ställen under färden och lyckades med att köra på ett grund!! Detta på grund av(haha) att en fågel på en sten såg ut som en nätboj!  Och som ni kanske förstår var det där propellern gick sönder! När vi väl kom ut började vi se gäddor som följde efter draget men inte var dom helt i stöten . Erik lyckades ändå locka upp två gäddor. Här är en av dom. Den enda som var värd att mäta.

Nästa gång ska vi be till fiskeguden för att slippa detta onda hjärnspöke.
(efter stunds letande så hittade vi bulten vi tappat ett par timmar tidigare så det blev bara å köpa ny propeller)

Fish on\\Pelle

RSS 2.0