Ny Fisketur efter nederlaget i Pike Open

Som ni säkert förstår gick det inget vidare på Pike Open. Hade det gjort det så hade det stått spaltmeter av text om det!

Men vi i team pikehunt skulle vilja passa på att gratulera team slät om baken som tog hem höst tävlingen för andra året i följd

Ja då var det dags igen för fiske på våran favoritsjö!
Fisket började trögt. Vi fiskade vik efter vik men det var ingen direkt fart på det. Men som vanligt lyckas Johan dänga någon snipa i huvudet så han slipper åka hem utan å tagit något. Efter en jätte god första fika med soppa bröd å lite kaffe & kaka bestämde vi oss för å dra ut på djupet å kasta lite efter pelagiska gäddor. Väl där ute  hade Johan först ett monsterhugg där krokarna nästan blev raka. Den satt inte på särskilt länge, två till tre rejäla skak på huvudet så var den lös . Nästa hugg var också ett monsterhugg. Denna fisk var riktigt fin och var uppe ett par gånger vid båten. Skulle tippa på att den var över 9 kg. Tyvärr lossnade gäddan efter ett par rusningar. Jävligt snopet å jättetråkigt för Erik! Nästa  hugg var Johans. Denna fisk var det inte någon direkt kaliber på. Sen var det min tur. Inte heller någon jätte men ändå en gädda. Det kändes skönt att drilla i det fina men väldigt blåsiga vädret.


Efter allt dängande ute i vinden och bland vågorna bestämde vi oss för å åka till närmsta lä för å äta lunch. Till efterrätt blev det jättegod tårta som Erik hade med eftersom han har blivit ett år äldre! Grattis ännu en gång Erik å tack för tårtan!
Vi begav oss in i en stor vik och jerkade oss längs en ganska grund vass. Jag fick ett hugg som kändes bra men den släppte snabbt å lämnade en stor virvel efter sig . Nu var det vassens tur på andra sidan viken. Vi fiskar väldigt sällan där, men det kommer vi säkerligen inte göra i framtiden för där fick vi faktist ett dubbelhugg! Den ena var väl ingen jättefisk men skönt för Erik eftersom han fortfarande funderade på vad den stora som kom undan vägde. Den andra fisken kändes tung. Efter en liten stunds drillande tog Johan ett stadigt gälgrepp  å dagens största var landad! En trevlig fisk på 103 cm och 6,76 Kg!

Efter den fisken kände nog både jag och Johan att vi längtade hem till våra 6 veckor gamla bebisar, eller som vi säger när inte våra sambos hör: Nästa generation av Team PikeHunt!
Fish on \\Pelle

Pike Open. Ja då var tävlingen igån...

dsc00285 (MMS)

Pike Open. Ja då var tävlingen igång ! Det har startat trögt två små snipor och en på 72 men inte kan man säga att den var stor


Vi tog en liten tur idag men Jävlar vad de...

dsc00284 (MMS)

Vi tog en liten tur idag men Jävlar vad det blåste ! Nästa fisketur blir det pike open fish on // Pelle


Länge sen sist!

Nu var det ett bra tag sen vi i Team PikeHunt var ute och fiskade och ännu längre sen vi skrev något här på bloggen! Nu har vi emellertid varit ut på vår sjö och dängt drag till höger och vänster i hopp om att kroka den där enorma, otroliga ja helt abnormt stora gäddan och återigen har vi misslyckats med detta. Men vad gör det när man får vara ute på sjön ihop med sina bästa kamrater och käka mackor, snacka skit och ta en och annan snipa när man känner för det.

Den här dagen var en ganska vanlig tisdag då jag och Pelle dock hade slutat jobbet en timmer eller två tidigare än normalt. Det var väl så att det var jag som slutade de där två timmarna tidigare och var således på plats hos den för dagen arbetsbefriade Johan. Vi gav oss ut till sjön och i båten med alla grejer och fyllde som vanligt upp båten ganska snabbt och drog iväg till ett av våra ställen. Det hade nog inte gått mer än 20 minuter och Johan hade fått upp 3 gäddor dock ingen direkt storlek på dem. Efter detta hämtades Pelle upp och vi gav oss tillbaka till samma ställe igen. Pelle tog då ganska snabbt en hygglig gädda runt 6kg men dock bara 99cm och inte de 100cm som vi eftersöker.


Vi fortsatte ett tag till på samma ställe för varför skulle vi byta när vi tog gädda på gädda på gädda! Vi tog ytterligare någon mindre innan undertecknad kunde landa en riktigt smal madame på 101cm. Detta var min 6:e och Team PikeHunts 10:e gädda för året över metern.


Nu tyckte vi nog att vi var klara på detta ställe och begav oss till nya och förhoppningsvis hetare ställen. Så blev dock inte fallet utan resten av dagen blev rätt seg och vi fick upp en och annan mindre gädda och även några abborrar på slutet. Slutresultatet kan summeras till 10 gäddor, 2 abborrar och en fantastiskt trevlig dag!

God Middag!
//Erik

RSS 2.0